Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Industrijski usisavači

Industrijski usisavači imaju široku primjenu u različitim industrijama i javnim prostorima. Dok je uloga standardnih usisavača jednostavno pokupiti prljavštinu srednje veličine, industrijski usisavači imaju niz zahtjevnih zadaća. Osim čestica prosječne veličine, moraju biti u stanju skupiti prašinu, granule i tekućine raznih sastava.
Koriste se za čišćenje piljevine u drvnoj industriji, industrijskog otpada, nusprodukata građevinske industrije i bilo kakve izrade proizvoda. Industrijski usisavač u stanju je pokupiti sav otpad koji električni alati poput pila i brusilica proizvedu u svom radu. Ne samo što skupljaju niz različitih tvari, u stanju su riješiti problem relativno opasnog otpada i tvari kojih se ponekad teško riješiti.
Zbog svoje široke primjene, industrijski usisavači često se karakteriziraju kao mokro-suhi usisavači ili višenamjenski usisavači. U samom usisavaču nalazi se nekoliko spremnika za različite tipove tvari pa tako često postoje odvojeni spremnici za prašinu, vodu i veće čestice. Zapremnina ovih spremnika može varirati, a vaš izbor ovisi o glavnoj namjeni usisavača.Različite ćete uređaje odabrati za usisavanje vode prilikom pranja tepiha ili sakupljanje piljevine i metalnih strugotina koje nastaju prilikom korištenja raznih alata.
Neki modeli industrijskih usisavača imaju funkciju ispuhivanja zraka pa tako vrše dvostruku ulogu u čišćenju radnog prostora. Osim usisavanja prljavštine, korisni su za čišćenje uskih prostora na kojima se nakuplja prašina. To olakšava čišćenje širokog niza strojeva i dijelova koje bi inače bilo teško dohvatiti. Upravo zbog takve široke primjene, industrijski usisavači dolaze s nizom nastavaka koji omogućavaju individualizirani pristup i prilagodljivost svakoj industriji.Osim usisavanja standardnih površina poput poda i radnih ploha, neke je industrijske usisavače moguće spojiti direktno na uređaj koji stvara otpad. Tako je moguće upariti pripadajuće modele brusilica i usisavača kako bi otpad odlazio direktno u spremnik usisavača umjesto u radni prostor. Primjena industrijskih usisavača vrlo je široka i korisni su u svakoj industriji.