Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Pištolji za PU pjenu

Pur pjena, odnosno poliuretanska ili PU pjena, je izolacijska pjena bez koje se gradnja u današnje vrijeme smatra nezamislivom i neizostavan je dio gradnje bilo kakvog objekta. Postoje razne mogućnosti korištenja ove montažne i izolacijske pjene, a neke od njih su zvučna ili toplinska izolacija, popunjavanje praznina, kao i ugradnja PVC stolarije. 

Ovom se pjenom mogu popunjavati različite šupljine ili pukotine, primjerice između zidova, u prozorskim okvirima ili dovratnicima. Koristi se i kao toplinska izolacija, ali i zvučna izolacija budući da utječe na izolaciju raznih frekvencija. Čak i ako se koristi na drvu, ne narušava njegovo stanje te drvo zbog nje ne trune. Još jedna prednost ovog materijala je i njegova otpornost na gljivice i plijesni.

PU pjena se može nanositi ručno ili korištenjem pištolja za nanošenje, a površine je vrlo važno očistiti od prljavštine, prašine ili masnoće. Nakon nanošenja ju je dovoljno navlažiti manjom količinom vode i ostaviti da se suši i širi. Nakon što se proširila i prekrila pukotine, može ju se i dodatno oblikovati skalpelom. Ukoliko ovim materijalom želimo prekriti manje pukotine, koristit ćemo manje ekspandirajuću pjenu.

Pištolji za PU pjenu služe za sigurno i precizno nanošenje ovog materijala. U ponudi Građe možete pronaći širok raspon pištolja od različitih materijala. Postoje oni plastični koji se koriste za kućne radove, ali i oni od teflona i inoxa koji su izdržljiviji i namijenjeni profesionalcima. Široka ponuda omogućit će vam da odaberete proizvod prema vlastitim potrebama!

Svakako je važno prije nanošenja PU pjene zaštititi prostoriju i sebe. Za zaštitu prostora je potrebno koristiti najlon ili tekstil, a osoba se treba zaštititi zaštitnim rukavicama i naočalama. PU pjena se u današnje vrijeme koristi čak i za dekoraciju prostora pa si svoj životni prostor možete ukrasiti inovativnim ‘oblakom’ od PU pjene.