Vranjički put 2, Solin ZATVORENO

Akrilni silikoni

Gradnja je djelatnost kod koje se koriste različiti alati i materijali koji su često napravljeni za obavljanje specifičnih zadataka. Jedan od njih je i silikon, odnosno silikonsko brtvilo koje se može koristiti u velikom broju sfera. On je zapravo gusta tvar koja se koristi za izglađivanje svakakvih nepravilnosti te za popunjavanje bilo kakvih spojeva.

Brtvljenje je vrlo važna faza građevinskih radova. Kod različitih radova često nailazimo na situaciju kada je potrebno nešto popraviti, popuniti neravnine ili zalijepiti. U svim ovim situacijama pomaže nam silikon. Silikoni prije uporabe imaju konzistenciju paste, a nakon sušenja prelaze u gumeno stanje. Najlakše se nanose pomoću kvalitetnih pištolja za silikon.

Postoje razlike između običnog silikona, odnosno silikonskog brtvila, i akrilnog silikona. Obični silikon je idealan za radove u kuhinji ili kupaonici, bijele je ili prozirne boje te je sjajnog izgleda kada se osuši. Vrlo je otporan na truljenje i vodu pa se zbog toga koristi u prostorijama u kojima se očekuje vlaga. Za ovu namjenu koriste se i sanitarni silikoni.

Akrilni silikon se koristi uglavnom u građevinskoj industriji za punjenje pukotina te zaptivanje vrata ili prozora ili ispunjavanje pukotina na zidu ili stropu. Velika prednost ove vrste silikona je što se može ožbukati ili bojati te se na taj način stopiti sa podlogom. Međutim, ovaj proizvod slabo prianja na glatke površine te nije otporan na vodu.

Akrilni silikoni mogu se pronaći u različitim bojama, primjerice prozirna, crna, bijela, siva ili boja drveta. Ovo je velika prednost ovog proizvoda budući da mu to proširuje uporabu jer se može prilagoditi materijalu kojeg treba zabrtviti.