Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Vrtni alati

Učinite vaš vrt malom privatnom oazom mira u kojoj ćete se opuštati svaki slobodni trenutak vašeg vremena. Za početak, kako bi travnjak bio lijep i uredan potrebno ga je redovno kositi, pa prije svega odaberite električnu ili akumulatorsku kosilicu ovisno o preferencijama. Trimeri su također dobar odabir, posebno za košnju teže dostupnih mjesta, a prilagodljive naramenice i ručke čine ih sigurnim i praktičnim za rukovanje. Zaboravite na ručno rezanje raslinja i izraslog korova; sad ćete se u tren oka riješiti neuglednih travki.

Osim toga, ne zaboravite na niz alata za navodnjavanje, poput crijeva, pištolja za polijevanje i nastavaka za slavinu koji su potrebni za održavanje zdravog i zelenog vrta.

Ako u vašem vrtu imate voćke koje treba redovno obrezivati, akumulatorska vrtna pila idealna je za tu svrhu, dok su lančane pile prikladnije za rezanje drva i pripremu cjepanica za ogrjev. 

U svakodnevne vrtne alate ubrajamo i lopate, grablje, kramp, motike i sjekire koje će vam dobro doći za obavljanje raznih zadataka poput sadnje, rahljenja tla, uklanjanja korova i grabljanja lišća itd. Vrtne škare i kratke pile za voćke s futrolom također su neophodne za održavanje i uređivanje stabala i grmova.

Bez obzira na vaše želje i potrebe glede uređenja vrta, ovdje ćete pronaći veliki izbor vrtnog alata vrhunske kvalitete s kojima će svaki rad u vrtu biti zabava, a ne mukotrpan posao.