Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Crijepovi i pokrovi

Crijepovi i pokrovi koriste se za pokrivanje vrha zgrade i zaštitu od vremenskih nepogoda. Crijepovi za pokrov se obično izrađuju od gline, betona ili drugih materijala, a dizajnirani su tako da se spajaju jedna s drugom kako bi stvorile barijeru otpornu na vremenske uvjete. Oni su izdržljivi, dugotrajni i mogu dodati ukrasni štih zgradi.

Glineni crijep izrađen je od prirodne gline i poznat je po svojoj izdržljivosti i dugovječnosti. Betonski crijep se izrađuje od mješavine cementa, vode i pijeska, također je izdržljiv i ima dobra izolacijska svojstva. Krovne ploče od škriljevca izrađene su od prirodnog škriljevca, čvrste su i imaju nisku stopu upijanja vode.

Krovni crijepovi i pokrovi imaju mnoge prednosti, pružaju zaštitu od vremenskih nepogoda, kao što su kiša, snijeg i vjetar, a također pomažu u izolaciji zgrade kako bi ljeti bila hladna, a zimi topla. Također imaju različite razine energetske učinkovitosti, što može pomoći u smanjenju troškova grijanja i hlađenja.

Građa crijepovi se postavljaju brzo i jednostavno, a njihova visoka kvaliteta i poseban oblik zadovoljavaju i najzahtjevnije kupce. Crijepovi i sljemenjaci se mogu ugrađivati suhom gradnjom ili sa mortom, ali ugrađivanje se razlikuje od crijepa do crijepa. 

Krovne crijepove i pokrove postavljaju profesionalni izvođači, no možete ih i Vi postaviti! Profesionalni izvođači imaju iskustvo i alate za pravilno i učinkovito postavljanje crijepa ili pokrova, čime se osigurava dugotrajan i izdržljiv krov. 

Ukoliko sami odlučite postaviti crijepove i pokrove, važno je imati prave alate i znanje kako bi posao obavili ispravno, a uvijek se preporuča posavjetovati se sa stručnjakom prije početka procesa postavljanja.

Uz crijepove, nudimo Vam svu potrebnu opremu za ugrađivanje crijepova, poput odzračnika, rubnih crjepova, sve ono šta je u proizvodnom programu.