Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Kugle za vrata

Kugle za vrata su specifičan oblik kvake koji se koristi za otvaranje i zatvaranje vrata. Ove kvake imaju oblik kugle, sferični ili polukuglasti dizajn, dajući im specifičan izgled. Mogu se koristiti na unutarnjim i vanjskim vratima, u domovima, uredima ili bilo kojim drugim prostorima.

Kugle za vrata mogu biti izrađene od različitih materijala kao što su metal, drvo, keramika, staklo ili plastika. Obično se montiraju na vanjski dio vrata, a osim njihove funkcionalne svrhe imaju i onu dekorativnu, te mogu dodati poseban stil i estetski dodir prostoru. 

Kugle za vrata mogu biti samostalni element ili već ukomponirane u kompletnu kvaku koja uključuje i mehanizam za otvaranje i zatvaranje vrata. 

Prilikom odabira kugli za vrata kao kvake, važno je uzeti u obzir stil prostora, materijal i boju kvake, kao i funkcionalnost i ergonomiju. Također je bitno provjeriti kvalitetu kvake kako bi se osigurala dugotrajnost i pouzdanost.

Budući da kugle za vrata obično nemaju tradicionalni mehanizam okretanja ili stiskanja, djeca neće moći lako otvoriti vrata i izložiti se riziku od ozljeda ili neželjenom izlasku iz prostorije. To može biti posebno korisno u situacijama kada je potrebno ograničiti pristup određenim prostorijama, poput kupaonica, spavaćih soba ili prostora s potencijalnim opasnostima.

Osim toga, kugle za vrata su praktične i za osobe s invaliditetom i starije osobe. One omogućuju jednostavno otvaranje i zatvaranje vrata bez zahtjeva za jakim stiskanjem šake ili fine motorike.
Sortiraj: Prikaži: