Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Drveni hobby profili

Drveni profili trebat će vam u izradi moderne lamperije ili prilikom postavljanja parketa. U svakom slučaju, kad postavljate drvene obloge na zid ili parket na pod, obavezno je postaviti i profilne daščice kako bi cijela ploha izgledala dovršeno. Radi se o drvenim konstrukcijama koje daju homogenost cijelom podu, ali i štite zid ili elemente smještene uz pod.

Svi koji se bave hobby programom, znat će kako bi projekt izgledao nedovršeno bez drvenih letvi i lajsni koje će ga zaokružiti. Ista je stvar u profesionalnoj stolariji – nemoguće je osmisliti kuhinju ili dnevni boravak bez lajsni koje će činiti granicu između parketa i zida ili pločica i elemenata.

Ovisno o ostatku elemenata u prostoriji, moguće je izabrati drvene profile od jele, hrasta ili bukve. Radi se o kvalitetni drvenim materijalima koji se inače koriste u stolariji, a najbolje je odabrati materijal jednak onome od kojeg je izrađen parket ili namještaj u prostoriji.

Drveni profili ne moraju biti samo za podne kutove, već se mogu koristiti i za završetak lamperije. U izradi lamperije ne sudjeluju samo ravne daske, već su potrebni i rubovi. Sve se više ljudi vraća tradiciji drvenih obloga po zidovima. Bilo da se radi o cijelom drvenom zidu ili o naglasku na pojedinom dijelu, ta konstrukcija mora imati svoj rub kako bi izgledala zaokruženo.

Drveni hobby profili služe tome da zatvore konstrukciju i uokvire zid ili pod. Eliminiraju prazan prostor ispod elemenata te sprječavaju oštećenja zidova.