Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Opeke i blokovi

Opeke i blokovi bitan su građevinski materijal za svaki građevinski projekt. Oni pružaju jak, izdržljiv i isplativ temelj za svaku strukturu. Kada je u pitanju gradnja, cigle i blokovi bitan su dio procesa. Iako se često koriste kao sinonimi, opeke i blokovi imaju jasne razlike u pogledu svog sastava, upotrebe i povijesti. 

Opeke su pravokutni blokovi izrađeni od gline, škriljevca ili drugih materijala, a koriste se u građevinarstvu i zidanju. S druge strane, blokovi su izrađeni od strane čovjeka i obično su izrađeni od betona ili drugih materijala.

Opeke i blokovi koriste se na razne načine. U visokogradnji opeke i blokovi koriste se za zidove, temelje, podove i druge konstrukcije. Također se često koriste u uređenju vrtova, kao i u dekorativne svrhe kao što su kamini i kuhinjske pozadine.

Opeka je namjenjena za jednostavno i brzo izvođenje unutarnjih pregradnih zidova.

Uski pregradni opečni blok svojim dimenzijama je prilagođen sustavu suhog spoja pero-utor omogućava jednostavnu i brzu gradnju. Naša opeka ima malu težina, izuzetnu ravnost površine i odličan je nosač žbuke.

Glavne odlike naših betonskih blokova su visoka čvrstoća i stabilnost, što im omogućava veliku postojanost na raznim atmosferskim utjecajima. Betonski blokovi ne služe samo kao ispuna već imaju i određenu nosivost. Betonski blokovi Vam omogućavaju brzu gradnju, te ih možete koristiti za izgradnju zida kuće, garaže ili čak podruma.