Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

WC daske

Pri uređenju kupaonice uvijek treba, između ostalog, obratita pažnju na izbor WC daske. Nakon što ste odradili sve radove vodoinstalacija, odabrali keramiku i sanitarije za svoju kupaonicu te se odlučili za željeni vodokotlić i WC školjku, vrijeme je za odabir odgovarajuće WC daske.

Puno je faktora za odabir WC daske, no najprije je potrebno odabrati odgovarajuću veličinu za postojeću WC školjku. Budući da postoje razni modeli i veličine, potrebno je izmjeriti WC školjku te na osnovu tih mjera kupiti odgovarajuću dasku. 

Ukoliko mijenjate već postojeću dasku, moguće je staru ponijeti u prodajni centar tvrtke Građa te na osnovu tih mjera odabrati novu dasku.

Osim mjera bitno je pri izboru nove WC daske obratiti pažnju na materijal od kojeg je daska izrađena. Budući da se daska često dezinficira i pri tome se koriste razni aktivni preparati za čišćenje, otporan materijal vrlo je bitan, kako biste svoju novu dasku mogli dugo koristiti.

No ne smijemo zaboraviti ni na izgled. Daska se treba uklopiti u izgled i uređenje ostatka kupaonice, no trebala bi biti i udobna.

Dostupne su i razne boje i dezeni. Ukoliko, primjerice, uređujete kupaonicu koju će koristiti djeca, lako možete pronaći dasku s raznim likovima iz crtića, životinjama i slično.

Vrlo su korisne i WC daske s tehnikom soft close, takozvanog sporog spuštanja ili zatvaranja. Većina modernih daski sada dolaze s navedenim mehanizmom. Što bi značilo da kada spustite WC dasku, ona neće snažno udariti od sjedalo, nego će se polako spustiti te time očuvati vašu dasku te neće stvarati neželjenu buku.