Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Građevinski okovi

Okovi u građevini su razni elementi i spojnice koje se koriste za pričvršćivanje, spajanje i povezivanje različitih građevinskih elemenata. Ovi okovi igraju važnu ulogu u osiguravanju stabilnosti, sigurnosti i funkcionalnosti konstrukcija.

Aluminijumski profil, poznat i kao alu profil, je građevinski element koji se široko koristi u građevinskoj industriji. To je profilizirana šipka ili traka napravljena od aluminijuma. Alu profili se koriste za razne svrhe u građevinskim projektima, jer kombiniraju svojstva izdržljivosti, otpornosti na koroziju i estetskog izgleda.

Nosači grede su potporni konstrukcijski elementi koji se koriste za podršku i distribuciju opterećenja grede na temelje ili druge nosive strukture. Nosači grede pružaju stabilnost, sprečavaju savijanje i osiguravaju sigurnost cjelokupne konstrukcije. Nosači grede mogu biti različitih oblika, veličina i materijala, ovisno o specifičnim zahtjevima projekta.

Spojna ploča je građevinski element koji se koristi za povezivanje i spajanje dvaju ili više dijelova konstrukcije. Ova ploča se koristi za stvaranje čvrste i stabilne veze između elemenata kako bi se prenosila opterećenja i osigurala integritet konstrukcije. Spojna ploča obično ima ravninu s rupama ili otvorima za pričvršćivanje. Ona se postavlja između dijelova konstrukcije koji se trebaju spojiti, a zatim se koriste vijci, zakovice ili drugi pričvršćivači kako bi se ploča čvrsto spojila s elementima konstrukcije.

Spojni kutnik je element koji se koristi za spajanje dvaju dijelova konstrukcije pod kutom od 90 stupnjeva. On pruža čvrstu i stabilnu vezu, često se koristi u stolarskim i građevinskim projektima. Spojni kutnici su dostupni u različitim materijalima i veličinama, prilagođeni specifičnim potrebama i zahtjevima projekta.