Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Drva za ogrjev i peleti

Drva za ogrjev i peleti popularni su izbori za grijanje doma, i to s dobrim razlogom. Oni su isplativa i ekološki prihvatljiva opcija koja pruža udoban i ugodan izvor topline. Bilo da želite grijati cijeli dom ili samo određenu prostoriju, drvo za ogrjev i peleti mogu biti izvrsno rješenje.

Jedna od prednosti korištenja drva za ogrjev i peleta je njihova pristupačnost. U usporedbi s drugim opcijama grijanja, poput grijanja na struju ili plin, drva za ogrjev i peleti često su jeftiniji. Oni su također obnovljivi izvor, što znači da su ekološki prihvatljiviji od drugih opcija. Još jedna prednost korištenja drva za ogrjev i peleta je njihova svestranost. 

Ogrjevno drvo se može koristiti u tradicionalnim kaminima ili pećima na drva, dok su peleti dizajnirani posebno za korištenje u pećima na pelete. Obje opcije pružaju stabilan i dosljedan izvor topline, koji se može lako prilagoditi vašim potrebama.


Kako se drva za ogrjev razlikuju od peleta?


Što se tiče praktičnosti, peleti su dodatna prednost u odnosu na ogrjevno drvo. Peleti su dostupni u već zapakiranim vrećama, koje se lako mogu pohraniti i nositi do vaše peći. Također proizvode manje pepela nego drvo za ogrjev, što znači da je potrebno manje čišćenja. Dodatno, peći na pelete mogu se programirati da se automatski uključuju i gase, što znači da ih ne morate stalno nadzirati.

Kada je u pitanju sigurnost, i drvo za ogrjev i peleti su relativno sigurni za korištenje. Međutim, važno je poduzeti odgovarajuće mjere opreza kada koristite bilo koju opciju. Uvijek provjerite je li vaša peć ili kamin pravilno postavljen i da u području oko njih nema zapaljivih materijala. 

Također biste trebali imati instaliran detektor ugljičnog monoksida u svom domu kako biste bili sigurni da je kvaliteta zraka sigurna te kvalitetne vatrogasne aparate u slučaju nesreće.

Ako tražite isplativu i održivu opciju grijanja, svakako vrijedi razmotriti drva za ogrjev i pelete. Dakle, zašto ih ne isprobati i sami se uvjeriti koliko udoban i ugodan može biti vaš dom!
Sortiraj: Prikaži: