Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Velux krovni prozori

Krovni prozori su prozori koji se postavljaju na krov građevine, neovisno radi li se o zgradi ili kući. Osmišljeni su kako bi pomogli dovesti prirodno svjetlo u prostor, što može pomoći u smanjenju potrebe za umjetnom rasvjetom tijekom dana. To je osobito korisno za tavane ili stanove u potkrovlju.

Dostupno je nekoliko različitih tipova krovnih prozora, uključujući fiksne krovne prozore, koji se ne otvaraju, i krovne prozore koji se mogu otvoriti kako bi se osigurala ventilacija. 

Nekim krovnim prozorima možete upravljati ručno ili elektronički, dok se drugima može upravljati daljinskim upravljačem ili aplikacijom za pametni telefon. Mogu biti izrađene od različitih materijala poput stakla ili mogu biti drveni prozori. Odabir krovnog prozora može ovisiti i o vrsti krova, ako je primjerice ravan. 

Dolaze u različitim veličinama i oblicima, a mogu se ugraditi u stambene i poslovne objekte. Postoje opšavi krovni prozori, zatim oni sa dvostrukom ovjesom, ili oni sa središnjom ovjesom. Za neizolirane prostore možete kupiti i izlaz na krov.

Osim vrste krovnog prozora koji Vam je potreban, preporučuje se uzeti u obzir i količinu dnevnog svjetla koja će kroz njega dolaziti. Ako se preferirate zaštititi od sunčevih zraka ili umanjiti njihov utjecaj, možete koristiti sjenila ili vanjske rolete.