Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Sobna vrata

Prvi dojam svake prostorije zadaju vrata sa svojim mnogobrojnim karakteristikama kao što su materijal, boja, kvaka, dovratnik ili okvir vrata, i slično. Osim za dekor, kvalitetna su vrata važna za smanjenje buke i propuha. Unutarnja su vrata važna i kako bi svaki ukućanin mogao imati privatnost, te funkcionalno odjeljuju prostorije u domu. Bez njih imali biste jedan veliki open-space, što je teško zamisliti u višečlanim obiteljima.

U izboru sobnih vrata važno je pametno odabrati boju. Najpopularnija varijanta su klasična bijela vrata koja možete održati u originalnom obliku, ako ne želite stavljati prevelik naglasak na njih ili se vodite minimalističkim dizajnom, ali i dodati originalne ukrase na njih. S druge strane, nude se i vrata s uzorkom drveta poput hrasta koja daju topliji ugođaj prostoriji. Čak i među uzorcima drva postoji izbor različitih nijansi i tonova, a sve ovisi o dizajnu ostatka prostorije.

Osim boje, veliku ulogu igra i materijal od kojih su vrata građena. Kvalitetna građa garantira Vam da će vrata ostati funkcionalna dugi niz godina. Najpopularniji materijali su orah i hrast, a postoje i vrata od akacije. 

Prateći prirodna svojstva ovih biljaka, vrata građena od oraha bit će tamnija, dok će hrastova vrata biti svjetlije smeđe nijanse. Orahova vrata idealna su za uredske prostore ili dnevne sobe jer odišu ozbiljnošću, dok su hrastova vrata odličan odabir za bilo koju prostoriju u domu. Slična hrastovim su jelova vrata, također svjetlije boje, a akacija je pak na razmeđi jednobojnih vrata i uzorka drva jer se radi o svijetlim šarama.

Od velike je važnosti i odabrati pripadajuće dovratnike, tj. okvir za vrata. Izbjegavajte miješati boje i tonove pri odabiru vrata i dovratnika jer ćete narušiti izgled prostorije. Kvalitetan dovratnik doprinijet će dugotrajnosti vrata i spriječit će štetu koju bi lupanje vratima moglo prouzročiti zidu.