Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Mreža za hlad

Mreže za hlad koriste se za stvaranje sjene i zaštitu od sunca na otvorenim prostorima kao što su dvorišta, terase, vrtovi ili igrališta. Mogu biti izrađene od različitih materijala poput polipropilena, polietilena i PVC materijala. Svaki materijal ima svoje prednosti i mane, a odabir idealnog ovisi o tome za što planirate koristiti mrežu

Jedna od glavnih prednosti mreža za hlad je osiguravanje zaštite od UV zraka i prekomjerne izloženosti njihovom štetnom utjecaju. Zahvaljujući svom dizajnu, mreže za hlad smanjuju količinu UV zraka koja dopire do ljudi i površina koje bi inaće bile njima izložene. 

Osim zaštite od UV zraka, mreže za hlad smanjuju temperaturu na otvorenim prostorima. Stvaranje sjene smanjuje količinu izravnog sunčevog svjetla koje pada na površinu, što rezultira smanjenjem njene temperature. Ovo je odlična karakteristika i razlog zašto se postavljaju na prostore poput igrališta, sportskih terena ili bilo kojeg drugog otvorenog prostora tokom ljetne sezone. 

Mreže za hlad mogu se koristiti i u poljoprivredi kao zaštita biljaka od sunca, velikih temperatura i štetočina. Prekomjerna izloženost UV zrakama i visokoj temperaturi može uništiti vaše biljke, a mreže za hlad odlična s prevencija ovakvih problema, a također štite vaše biljke i od oštećenja koje mogu uzrokovati insekti i ptice. 

Mreže za hlad razlikuju se i po debljini, gustoći tkanja i obliku rupica. Mreže s gustim tkanjem daju bolju zaštitu od sunca i UV zračenja, dok on s rupicama većeg promjera dopuštaju njihov laganiji prolaz, kao i veću propusnost zraka. Deblje mreže izdržljivije su i dugotrajnije, dok se one manje debljine koriste za manje zahtjevne situacije.
Sortiraj: Prikaži: