Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Turbo vijci za beton

U građevinskim radovima potrebni su čvrsti alati koji će držati cijelu strukturu na okupu. Među njima se nalaze i turbo vijci za beton. Bilo da instalirate PVC i ALU stolariju (prozore i vrata) ili namještaj, turbo vijci su glavna opcija kad se radi o instalaciji na betonsku podlogu. Zbog svojih karakteristika mogu se koristiti i pri radu s kamenom ili ciglom, no glavno im je svojstvo rad s betonom.

Najveća prednost ovih vijaka je što ne zahtijevaju tiple kao obični vijci, već se ugrađuju direktno u betonsku površinu. Imaju poseban samourezni navoj koji omogućava da se namjeste direktno u rupu u betonu. Zahvaljujući tom posebnom navoju, turbo vijci za beton imaju izvrsnu opteretivost i izrazito su izdržljivi.

Budući da se instaliraju bez tiple, vrijeme montaže turbo vijaka za beton je kratko te vam nisu potrebni nikakvi posebni alati. Dovoljno je izbušiti rupu od 6,5 mm u betonu ili 6 mm u cigli te instalirati vijak. Odmah nakon instalacije moguće ga je koristiti. Važno je imati na umu da je glava turbo vijaka za beton u pravilu torx ili zvjezdasta.

Pri umetanju turbo vijaka u podlogu, potrebno je znati kolika je maksimalna dubina sidrenja ovisno o materijalu. Pri instalaciji u betonu, ona je 3 cm, u punoj cigli je 4 cm, dok je u blok cigli 4 cm. Sama rupa u koju se instalira vijak trebala bi biti duža 1 cm od dubine sidrenja.
Sortiraj: Prikaži: