Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Inox bačve konus dno (ulje)

Svatko tko se bavi maslinarstvom ili proizvodnjom bilo kakvog ulja zna da je jedan od najvažnijih koraka u izradi ulja njegovo skladištenje. Inox spremnici za ulje prije svega se koriste za skladištenje maslinovog ulja koje je izrazito osjetljivo na vanjske uvjete. Iz istog su se razloga bačve maslinovog ulja nekad skladištile u mračnim prostorima. 

Faktori koji mogu utjecati na njegovo sazrijevanje su direktna Sunčeva svjetlost, temperatura, vlaga i strani mirisi. Svaki od ovih čimbenika može izmijeniti okus i miris ulja, kao i njegovu kvalitetu, te potaknuti proces oksidacije koji uzrokuje kvarenje ulja.

Kako biste mogli sačuvati vino ili ulje od svih vanjskih faktora, važno je odabrati spremnike od prikladnog materijala kao što je inox. On je otporan na svjetlost, temperaturu i vlagu, a sam po sebi nema okus ni miris te ne utječe na svojstva ulja koje se u njemu nalazi. Osim materijala, veliku ulogu igra i oblik spremnika, tj. njegovog dna. U našoj se ponudi mogu naći spremnici s konusnim dnom koje olakšava istjecanje ulja i osigurava da će svaka dragocjena kap biti iskorištena.

Pri prvom korištenju spremnika za ulje najbolje je prvo napuniti spremnik nekoliko centimetara kako bi potvrdili da ne pušta i da je ventil ispravan. Ako ustanovite da ste ispravno instalirali ventil na bačvu, možete dodati ostatak ulja.

Proces montaže dodatnih dijelova na samu bačvu izrazito je važan kako bi ona uistinu štitila ulje od vanjskih utjecaja, a radi sigurnosti opreme u transportu, kupac je zadužen za taj korak. Jednom kad ste sigurni da je ventil dobro namješten, možete se pouzdati u inox bačvu i njen dugi radni vijek. Naše su bačve građene od visokokvalitetnog materijala i zaštitit će Vaše ulje kako biste dobili najviše od truda uloženog u njegovu izradu.
Sortiraj: Prikaži: