Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Podni sifoni

Podni sifoni i rešetke su komponente koje se koriste u građevinarstvu i prilikom opremanja prostora kako bi se omogućilo učinkovito odvođenje vode s podnih površina kupaonice, kuhinje, terase ili bazena. Igraju vrlo važnu ulogu u osiguravanju sigurnosti unutar prostora, sprečavanju plavljenja, ali i održavanju higijene. Također, spriječavaju mirise i plinove iz kanalizacije da kroz odvod uđu u vaš dom. 

Podni sifoni


Podni sifoni su obično metalne ili plastične posude ili kanali ugrađeni ispod podne površine. Ugrađuju se sa svrhom da sakupljaju vodu koja padne na pod i odvode je u odvodni sustav. Oblikovani su tako da se na njih nadovezuje odvodna cijev koja se spaja na kanalizacijski ili neki drugi sustav. Postavljeni su na specifično određenom mjestu na podovima, gdje se nalazi najniža točka prostora, kako bi se voda mogla prirodno odvoditi. 

Podne rešetke  


Rešetke su otvori ili mrežaste strukture postavljene iznad podnih sifona kako bi spriječile da krupne čestice, kao što su kosa ili otpaci hrane, začepljuju sifon ili odvodni sustav. Rešetke su često izrađene od metala ili plastike i mogu biti različitih veličina i oblika, ovisno o namjeni i estetici prostora. Neki oblici rešetki imaju i dodatne značajke, poput struktura koje sprečavaju klizanje ili smanjuju buku koraka na njima.

Podni sifoni i rešetke, neizostavni su elementi u vanjskim i unutarnjim prostorima u kojoma postoji mogućnost za potrebnom odvodnje vode. Spriječavajući nakupljanje vode na površini, omogućavaju sigurno kretanje ljudi, ali i osiguravaju vaš prostor, kao i okolne prostorije od opasnosti od poplava. 
Sortiraj: Prikaži: