Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Bitumenske trake

U ovoj kategoriji proizvoda očekuju vas bitumenske trake, točnije široka paleta traka namijenjenih za brtvljenje spojeva te za bolju zaštitu krovnih površina. Bitumenske trake koriste se radi hidroizolacije odnosno zaštite građevinskih površina od vode i vlage.

Dostupne su bitumenske trake različitih širina, debljina i ostalih karakteristika, tako da ćete moći odabrati one koje u potpunosti odgovaraju prirodi posla kojeg obavljate. Bitno je napomenuti da je riječ o samoljepljivim i vodootpornim trakama s gornjim slojem aluminija. Lijepe snažno te su odličan odabir za brtvljenje i zaštitu ne samo krovnih površina nego i spojeva oko dimnjaka, krovnih prozora, odvoda i tako dalje. Pomoću njih možete popraviti i ventilaciju, klima uređaj i sl.

Najveće prednosti ovih traka za hidroizolaciju su jednostavnost korištenja te multifunkcionalnost. Trake ostaju postojane i trajne čak i na betonskim, kamenim ili metalnim površinama. Osim toga, zahvaljujući svojim odličnim karakteristikama i otpornošću na UV zrake i kemikalije, bitumenske trake s lakoćom podnose sve nepovoljne uvjete. Kako bi se izgledom uklopila u područje nanošenja, možete je prebojiti. 

Zaboravite na česte i dugotrajne probleme s curenjem vode; sada sve možete riješiti u samo nekoliko koraka pomoću bitumenskih traka. 

 

Zašto su bitumenske trake čest odabir u slučaju hidroizolacije?


Više je razloga zbog kojih su bitumenske trake često korištene kod brtvljenja spojeva i zaštite od vode:

  • Jednostavna ugradnja: bitumenske trake se uslijed zagrijavanja postavljanju na željeno mjesto. Važno je napomenuti da izloženost plamenu mora biti točno vremenski određena, u suprotnom traka neće biti funkcionalna. Ovu vrstu hidroizolacije možete postavljati u bilo kojim uvjetima.

  • Sigurnost: postavljanje hidroizolacije od bitumenskih traka sigurnije je za razliku od ostalih hidroizolacijskih proizvoda.

  • Brže ugradnja: postavljanje bitumenskih traka znatno je brže od postavljanja bilo kojeg drugog načina saniranja područja od vode.

  • Cjenovna prihvatljivost: bitumenske trake iznimno su povoljni oblik hidroizolacije, a kada se u obzir uzmu njihove odlične karakteristike te trošak izvedbe, cijena je i više nego prihvatljiva.

  • Ekološka prihvatljivost: bitumen je prirodni materijal otporan na djelovanja vode, organskih soli, lužina i ugljičnih kiselina. Bitumenske trake proizvode se s certifikatom i potpunom tehničkom dokumentacijom. Osim toga, zadovoljavaju sve zahtjeve postojećih normi.