Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Lajsne i profili za podove

Lajsne i profili za podove za podove imaju višestruku namjenu. Osim dekorativnih i ukrasnih detalja, lajsna štiti zidove i pločice, pokriva pukotine i koristi se kao prijelaz između različitih vrsta podnih obloga. Pored namjene u kupatilu, lajsne za kuhinju i stepenice su neizostavan element kod postavljanja pločica. 

Primjenjuju se za spajanje vertikalnih i horizontalnih ivica i služe za zaštitu spoljnih ivica. U našoj ponudi nalaze se lajsne za laminate, PVC lajsne i aluminijske lajsne za različite namjene.

Ukrasne lajsne za pločice su različitih boja i obrade, bilo da odaberete zlatne, srebrne ili bijele lajsne, ugradnja će obogatiti Vaš prostor na različite načine. Profili se u kupatilu mogu koristiti i kao granica između dva reda pločica.

Završni profili za spoj podova su neophodni ako imate prelaz između dvije vrste poda u istoj ravni, na primjer prijelaz s pločica na laminat. Lajsne za zaštitu zida služe za sprečavanje oštećenja zida i pokrivanje ruba laminata ili pločica, te produžuju vijek trajanja obrađenom spoju.

Sve vrste lajsni i profila za podove predstavljaju dekorativnu i mehaničku svrhu, jednostavni  su za čišćenje i održavanje. Koristeći lajsne i profile za spoj podova, možete postići profesionalne rezultate, kako bi Vaš dom izgledao moderno i lijepo.