Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Balkonska vrata

Balkonska vrata odjeljuju glavni životni prostor od dodatnog, to jest, balkona, lođe ili dvorišta. Ona u isto vrijeme dijele unutrašnji od vanjskog svijeta, ali i pružaju nekakav kontakt s okolinom. Za razliku od prozora, balkonska vrata omogućuju spajanje vanjskog svijeta s ostatkom doma te stoga igraju važnu ulogu.

U odabiru balkonskih vrata postoji nekoliko opcija. Kao prvo, možete se odlučiti za jednokrilna ili dvokrilna. Taj odabir primarno ovisi o veličini vanjskog prostora i površini zida koja Vam je na raspolaganju. Dvokrilna su vrata česta pri izboru vrata koja vode u dvorište, dok su jednokrilna popularna u stanovima s manjim balkonima.

Osim tih odrednica vrata, važnu ulogu igra i njihov okvir. Ovisno o kvaliteti okvira i njegovoj ugradnji u zid, ona mogu ili ne mogu utjecati na toplinu prostorije. Kvalitetna ugradnja balkonskih vrata i dobar vratni okvir neće propuštati toplinu iz doma i u njega te će igrati ulogu i u zvučnoj izolaciji. Stoga se u odabiru vrata trebati voditi i ovom karakteristikom koju možete naći kod proizvođača Eurowin.

Dugoročno se isplati uložiti u kvalitetnija balkonska vrata jer će njihova efikasnost u odvajanju doma i okoline igrati veliku ulogu u računima za struju ili plin. Ona svota koju uložite pri kupovini vratit će Vam se uštedom na režijama u narednim godinama.

Naravno, ulogu u odabiru igra i estetika. Budući da balkonska vrata pružaju pogled na vanjski svijet, najbolja opcija su minimalistička vrata u boji zida. Na taj način, fokus neće biti na vratima, već na pogledu koji ona nude. U našoj ponudi možete pronaći kvalitetna balkonska vrata raznih navedenih karakteristika.
Sortiraj: Prikaži: