Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Sidreni tiplovi

Sidreni tiplovi su konstrukcijski elementi koji se koriste za pričvršćivanje ili sidrenje objekata na drugu površinu, poput zida ili poda. Oni su posebno dizajnirani kako bi pružili čvrsto sidrenje i podršku za teže ili veće predmete. Sidreni tiplovi su široko korišteni u građevinarstvu i kućanstvu u razne svrhe, primjerice za montažu polica, kupaonskih ormarića, slika u različitim prostorijama, ogledala i drugih predmeta na zidove zbog svoje odlične nosivosti i sigurnosti koju pružaju. 

Sidreni tiplovi se obično sastoje od dvaju glavnih dijelova: šipke i tijela. Šipka je čelični šiljasti ili navojni element koji se umeće u materijal, dok je tijelo obično plastični ili metalni dio koji se nalazi izvan površine materijala i pruža prihvatnu točku za pričvršćivanje objekta.

Postoje različite vrste sidrenih tiplova, uključujući ekspanzijske tiplove, čelične tiple, plastične tiplove i kemijske tiple. Svaki tip ima svoje prednosti i koristi se u različitim situacijama, ovisno o zahtjevima konstrukcije i materijalima na koje se sidri.

Ekspanzijski tiplovi su vrlo česti i sastoje se od šipke koja se uvuče u predizbušenu rupu u zidu, a zatim se pri uvlačenju zateže kako bi se osiguralo čvrsto sidrenje. Čelični tiplovi su često korišteni za pričvršćivanje teških tereta, dok se plastični tiplovi često koriste u manje opterećenim situacijama. Kemijski tiplovi koriste se za sidrenje u materijale poput betona pomoću posebnih kemijskih spojeva koji se stvrdnjavaju i pružaju snažno sidrenje.

Sidreni tiplovi se također koriste u kombinaciji s drugim materijalima poput drva, plastike ili metala, ovisno o specifičnim potrebama i uvjetima aplikacije.

Važno je napomenuti da pravilna instalacija sidrenih tiplova zahtijeva odgovarajuće bušenje rupa, odabir odgovarajuće veličine i tipa tiplova te pravilno zatezanje vijka kako bi se osiguralo pouzdano i sigurno sidrenje.

Osim što su svestrano rješenje, sidreni vijci iznimno su i ekonomični. 
Sortiraj: Prikaži: