Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Električni bojleri

Kako bi osigurali toplu vodu u svom kućanstvu, svaki dom mora imati neki način grijanja. Živite li u kući, vjerojatno je da imate zasebne bojlere za svaku prostoriju u kojoj je potrebna topla voda. Ponekad je moguće imati jedan bojler za više prostorija, no najjednostavnija je opcija ugradnje nekoliko bojlera. 

Pri izboru, važno je obratiti pozornost na vrstu bojlera. Dugo godina glavna opcija bili su plinski bojleri, no s razvojem ekološke svijesti, proširilo se znanje o energetskoj neučinkovitosti takvih bojlera. Iako su plinski bojleri financijski prihvatljiviji, uz njih dolazi opasnost od curenja ugljikovog monoksida ili eksplozije, dok je s električnim bojlerima stvar puno jednostavnija. 

Električni se bojler može ugraditi na bilo kojem mjestu u domu – potrebno je samo dovesti struju i vodu do njega. Zato su ovi bojleri idealni za vikendice gdje ne želite riskirati s plinom, budući da u njima provodite manje vremena, ali i za glavnu kuću – nema opasnosti od eksplozije. 

Iako se troškovi električnih bojlera mogu činiti veći, dugoročno su isplativiji jer su energetski puno efikasniji od plinskih. Dodatni bonus električnih bojlera je što mogu služiti za različite tipove grijanja prostorije, kao što je podno grijanje, kao i za osiguravanje tople vode u kuhinji i kupaonici.

Ovisno o potrebama Vašeg kućanstva možete izabrati bojlere većeg ili manjeg volumena, ali imajte na umu da je prosječna potreba kućanstva od dvije osobe zapremnina od 80 L. Također, nudi se širok izbor oblika i veličina bojlera kako bi savršeno pristajali uz prostoriju, a moguće ih je zatvoriti i u zasebne elemente. U pravilu se ne preporučuje ugradnja bojlera neposredno iznad izvora vode poput kade ili tuša jer se radi o električnoj instalaciji, ali uvijek je moguće naći neko neutralno mjesto za bojler.