Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Grijanje i hlađenje

Kvalitetni rashladni uređaji renomiranih proizvođača mogu vam pomoći da se spremite za ljetne vrućine, ali i dočekate zimu spremni na sve uvjete. Zahvaljujući mogućnosti zagrijavanja i odvlaživanja zraka, ovakvi sustavi klimatizacije korisni su tijekom cijele godine. 

Svaki sustav grijanja i hlađenja ima tri osnovne komponente: izvor toplog ili hladnog zraka, mehanizam za prijenos zagrijanog ili ohlađenog zraka u vaš stambeni ili poslovni prostor i mehanizam za regulaciju temperature.

Termostat uključuje i isključuje sustav kako bi održao željenu temperaturu kada otkrije da je previše vruće ili hladno. Zrak iz unutrašnjosti vašeg doma bit će uvučen u peć, klima uređaj ili toplinsku pumpu, koja će ga zatim zagrijati ili ohladiti te tjerati zrak nazad u prostor.

Nakon što se zrak zagrije ili ohladi na izvoru topline/hladnoće, mora se distribuirati u različite prostorije vašeg doma. To se može postići sustavima prisilnog zraka, gravitacije ili zračenja, ovisno o tipu i modelu uređaja koji odaberete. 

Najtipičnija metoda grijanja i hlađenja prostora su peći i klime. Dok klima uređaji koriste električnu energiju, peći također mogu raditi i na plin, ulje i kruta goriva. Djeluju tako da povlače zrak iz okoline u unutarnji sustav, griju ga ili hlade, a zatim koristi kanale za distribuciju klimatiziranog zraka u svaku prostoriju. Ponekad se ova vrsta operacije naziva "prisilni zrak". 

Prednosti ovih uređaja su njihova povoljna cijena nabave i montaže, visoka učinkovitost ostvarena malim operativnim troškovima, te mnoštvo opcija i značajki, kao i brendova u ponudi.