Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Silikatne boje

Ova kategorija proizvoda donosi vam velik izbor silikatnih fasadnih boja. One su popularan odabir za vanjske fasade zahvaljujući svojim izvanrednim svojstvima i dugotrajnosti. Silikatne boje su posebna formulacija silikatne disperzije i mineralnih punila. Koriste se za premazivanje raznih površina poput betona, cigle, kamenih zidova i drugih površina.

Silikatne boje odlikuju se visokom paropropusnošću, što znači da omogućavaju fasadama da „dišu” i reguliraju vlagu unutar zidova. Na taj je način omogućen slobodan prolaz vlage i pare kroz fasadu čime se sprječava kondenzacija i stvaranje plijesni i gljivica. Otporne su i na UV zrake tako da ne blijede tijekom dugotrajne izloženosti sunčevoj svjetlosti. Silikatne boje osiguravaju ravnomjernu pokrivenost površine te su dostupne u različitim bojama, što vam omogućuje kreativnost prilikom uređenja fasada.

Boje su postojane i upravo zahvaljujući tome vaš će objekt dugo vremena izgledati estetski privlačan. Kao što smo ranije naveli, budući da su silikatne boje prikladne za vanjsku uporabu, otporne su na sve vremenske uvjete.

Silikatne boje koriste se, dakle, za izradu zaštitnog i dekorativnog završnog sloja te pri sanaciji pročelja zgrada. Visokokvalitetne boje od silikatnih veziva osiguravaju dugotrajnost, a prebojenim površinama daje starinski izgled. 

Silikatna fasadna boja Jubosil FX u pakiranju od 5 litara pruža dovoljno boje za pokrivanje veće površine i omogućuje jednostavnu primjenu. Uz ovakvu će boju vaša fasada ponovno izgledati atraktivno, bit će zaštićena od vanjskih utjecaja i produžit ćete njezin životni vijek. 

Najvažnije prednosti silikatnih boja 


Otpornost na sve vremenske uvjete zasigurno je najveća prednost ovakvih boja. Široka paleta primjene čini ih prikladnima za nanošenje na gotovo svim vrstama podloge (kao što su beton, tradicionalna cementna žbuka, cementno-vapnena žbuka i sl.).

Boja stvara postojan premaz s visokom paropropusnošću i niskim površinskim upijanjem vode, što znači da sprječava kondenzaciju i vlaženje fasade te razvoj plijesni i gljivica. 

Prilikom odabira silikatnih boja važno je uzeti u obzir faktore poput klimatskih uvjeta, vrste podloge, estetskih preferencija i zahtjeva održavanja. Također je važno slijediti upute proizvođača za pripremu površine i primjenu boje kako bi se postigao najbolji rezultat. Prije nanošenja silikatne boje potrebno je nanijeti vanjsku impregnaciju kako bi se povećala prionjivost nove boje na starim površinama.
Sortiraj: Prikaži: