Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Pištolji za silikon

Pištolji za silikon, također poznati kao pištolji za brtvljenje, ručni su alati dizajnirani za nanošenje silikonskog brtvila ili ljepila. Naširoko se koriste u građevinarstvu, obradi drva i drugim industrijama gdje su potrebni materijali za brtvljenje i lijepljenje. Pored njih, često su korisni i drugi ručni alati.

Pištolji za silikon obično su izrađeni od metala ili plastike i dolaze u različitim veličinama i stilovima kako bi odgovarali različitim vrstama brtvila. Obično imaju mehanizam za okidanje koji kontrolira protok materijala kroz mlaznicu, a koji se može prilagoditi za promjenu veličine i oblika kuglice.

Da bi koristio silikonski pištolj, korisnik stavlja tubu s brtvilom ili ljepilom u pištolj i odreže vrh cijevi pod kutom od 45 stupnjeva. Cijev se zatim umetne u pištolj i učvrsti na mjestu, nakon čega korisnik vrši pritisak na okidač za ispuštanje materijala.

Upravo zbog toga su pištolji za silikon jednostavni za korištenje i zahtijevaju minimalno održavanje. Također su relativno jeftini, što ih čini popularnim izborom i za kućne majstore i za profesionalce.

Prilikom odabira pištolja važno je uzeti u obzir čimbenike kao što su veličina i vrsta brtvila ili brtvene mase koja se koristi, kao i učestalost upotrebe. Također je dobra ideja potražiti značajke poput podesive mlaznice i udobnog držanja kako biste osigurali najbolje moguće rezultate.
Sortiraj: Prikaži: