Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Brave i cilindri

Kako biste Vaš dom učinili svojevrsnom tvrđavom mira, pouzdanosti i sigurnosti, brzo ćete shvatiti kako je potrebno uložiti puno truda i rada u biranje najfinijih detalja. Bez pomno odabranih brava, svaka vrata u Vašem domu predstavljaju samo komad interijera bez ispunjavanja svoje funkcije.

Postoji toliko vrsta i dizajna brava i cilindara i lako se zbuniti u širokom rasponu opcija. Međutim, ništa ne možete ostvariti prije nego pri ruci imate sve potrebne dimenzije. Prvo i osnovno, morate izmjeriti ukupne dimenzije samog utora za ugradnju brave, ali i debljinu krila vrata. 

Onda tražite modele, a dostupne imate brave za sve vrste vrata. Neke od njih su, primjerice, brave za metalna vrata, brave za PVC vrata, brave za alu vrata, za klizna vrata i druge. 

Kod cilindra je također važna dužina. Mnogi to ne znaju, no ključno je izmjeriti dužinu cilindričnog uloška prije kupnje. Ako kupite cilindar koji je prekratak, postoji rizik od situacije da ključ uopće ne možete okrenuti u vratima, ako je pak cilindar predugačak, ključ se može slomiti. 

Stoga, prije nego se bacite na kupnju, izvadite postojeći cilindar iz vrata te izmjerite njegove dimenzije. Potrebno je izmjeriti od početka cilindra pa do polovice rupe za vijak, a drugi dio mjerenja počinje od polovice rupe za vijak do kraja.