Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Pokrovni limovi

Pokrovni limovi popularan su odabir kada je riječ o materijalima za krov i često se koriste kod izgradnje ili obnove privatnih kuća, kao i komercijalnih zgrada. 

Limovi mogu biti napravljeni od različitih materijala kao što su metal, plastika ili stakloplastika. Poznati su po svojoj svestranosti, izdržljivosti i povoljnoj cijeni te su odličan izbor za vaš idući građevinski projekt. 

Metalni limovi najčešće su korišteni materijal jer se odlikuju najboljim svojstvima. Ovakvi limovi izrađeni su od aluminija, čelika ili bakra i dolaze u različitim izvedbama stilova i završnica pa tako možemo pronaći valovite, rebraste i stojeće šavove. Metalni limovi poznati su po svojoj izdržljivosti i trajnosti, pogotovo ako su pravilno održavani i postavljeni. Otporni su na ekstremne vremenske uvjete i situacije. 

Plastični limovi novija su opcija pokrivanja krovova koja sve više dobiva na popularnosti. Ovi limovi su izrađeni od termoplastičnih polimera i dolaze u raznim bojama i nivoima prozirnosti. Popularan su izbor za natkrivanje terasa ili staklenika jer imaju nešto slabija svojstva od metalnih, iako su otporni na ekstremne temperature i udarce, s vremenom mogu postati krhki ili promijeniti boju usred dugog izlaganja sunčevoj svjetlosti.

Stakloplastični limovi izrađeni su staklenih vlakana i presvučeni smolom kako bi bili otporni na vodu. Lagani su i lakše se instaliraju od drugih limova pa su popularan izbor kod onih koji se odlučuju na samostalno pokrivanje krova. Otporni su na UV zrake, ne korodiraju niti hrđaju što ih čini materijalom kojem je potrebno minimalno održavanje. Mana im je što nisu izdržljivi kao metalni i plastični pokrovni limovi, već mogu puknuti pod teretom ili nepovoljnim vremenskim uvjetima kao što je tuča.
Sortiraj: Prikaži: