Vranjički put 2, Solin OTVORENO OD 07:00 DO 20:30

Armaturne mreže

Armaturna mreža je materijal koji se koristi u građevinskim radovima, i to kao finalni proizvod kod armiranja betonskih konstrukcija. Armiranje je pojačavanje betona željeznim šipkama ili mrežom da se dobije čvrstina konstrukcije. Armaturne mreže koriste se upravo za to - armiranje različitih betonskih elemenata, temelja, zidova, stupova, podova i tako dalje. Bez njih se ne mogu zamisliti nikakvi radovi u građevini, bilo u niskogradnji ili u visokogradnji. Osim što se koriste za ojačanje zidanja, povećanje čvrstoće sloja žbuke, jačanje podova i temelja, ove mreže također i olakšavaju priananje mortova koji se koriste u završnoj obradi. Ovo znači da armaturne mreže olakšavaju apsolutno svaki korak u građevinskim radovima.

Armaturne mreže mogu biti izrađene od metala, plastike ili stakloplastike. One izrađene od metala imaju posebnu čvrstoću, što im pomaže izdržati teška opterećenja te je njihova uporaba moguća pri radu na gotovo bilo kojoj podlozi i sa različitim načinima grubih završnih rješenja.

U našoj ponudi možete pronaći armaturne mreže oznake ‘Q’, a to su obostrano nosive armaturne mreže, što znači da su i poprečne i uzdužne žice nosive, a da se sijeku na način da tvore mrežu kvadrata. 

U našim poslovnicama nudimo i armaturne mreže oznake ‘R’, odnosno uzdužno nosive armaturne mreže kod kojih je nosiva uzdužna žica te se žice spajaju tvoreći mrežu pravokutnika.

Odaberite dimenzije, presjek žice i otvor oka koji vam odgovaraju te si našim kvalitetnim armaturnim mrežama osigurajte čvrstoću i postojanost svih vaših betonskih konstrukcija.

Također, osim armaturnih mreža, pogledajte i široku ponudu ostalih oblika građevinskog željeza na našoj stranici i odaberite stabilne konstrukcije koje će vam svojom kvalitetom osigurati bezbrižne građevinske radove.
Sortiraj: Prikaži: