Vranjički put 2, Solin ZATVORENO

Podne pločice

Kao i drugi tipovi pločica, podne pločice imaju funkcionalnu i estetsku ulogu u kućanstvu. Koriste se u različitim prostorijama kao što su kupaonica i kuhinja, ali i u hodnicima ili na terasama. Široku primjenu u kućanstvu duguju upravo svojim kvalitetama kao što su lakoća čišćenja i estetika.

Podne su pločice građene od keramike, konkretno od porculana, no izgledom mogu imitirati druge materijale. Česta su opcija podne pločice u mramornom stilu koje će svakoj prostoriji dati notu veličanstvenosti. Osim toga, moguće ih je naći u velikom nizu boja, uzoraka i dezena, zbog čega su idealna opcija za ukrašavanje prostorije. Keramičke podne pločice nude najraznolikiji izbor dizajna te mogu u potpunosti promijeniti atmosferu prostorije.

 

Zašto odabrati pločice kao podni materijal?


Osim estetske uloge, podne pločice imaju i drugih prednosti. Kao i zidne pločice, one su hipoalergene, tj. sprječavaju razvoj gljivica, bakterija i plijesni. Ova je karakteristika izrazito bitna za obitelji s malom djecom ili ljubimcima koji dotiču pod. Keramičke pločice nisu plodno tlo za nametnike pa nije potrebno ni koristiti snažna sredstva za čišćenje.

Na to se nadovezuje još jedan razlog za odabir pločica kao podnog materijala – lako ih je čistiti. Prije svega, prljavština se slabo zadržava na keramičkoj plohi, a čak i kad se ona zaprlja, dovoljno ju je prebrisati vlažnom krpom. Voda je najbolje sredstvo za čišćenje pločica, a tek će tvrdokornije mrlje zahtijevati neko posebno sredstvo.

Iako se lako čiste vodom, one su u potpunosti vodootporne pa ne morate strahovati od prolijevanja. Keramika je zato idealan podni materijal u prostorijama kao što su kupaonica i kuhinja, ali i vanjskih prostora kao što su terase ili balkoni. Ovaj izdržljiv materijal jednako će dobro izdržati pod kišom i vodom iz slavine – jedino je važno dobro ga povezati silikonom kako bi i spojevi između pojedinih pločica ostali vodootporni, a vaš dom suh.

Pločice su idealna opcija za hodnike i prolaze u kojima je najveći promet jer će proći puno vremena prije nego pokažu ikakav trag korištenja. Keramika je izrazito izdržljiv i zahvalan materijal u kućanskim prostorima, stoga odaberite dizajn podnih pločica koji vam odgovara i mirno ćete se kretati svojim domom godinama.