Vranjički put 2, Solin ZATVORENO

Peći na drva

U zimske dane kada je hladno i temperature padaju ispod nule, najvažnije je imati učinkovit način grijanja. U tu svrhu možete izabrati peć ili kamin od vrhunskog sivog lijeva koje će Vam dati ugođaj prirodnog grijanja. Svi oni imaju stakleni otvor kako bi se atmosfera zimskih dana u potpunosti proširila Vašim domom i zaokupila sve ukućane.

Osim peći i kamina, u obzir dolaze i štednjaci koji osim zagrijavanja prostora imaju i druge funkcije, poput omogućavanja kuhanja i drugih priprema hrane. Kvalitetna peć nudit će ravnomjerno zagrijavanje, tako da će Vaša jela imati ukus kakav se ne dobija drugdje. 

Osim učinkovitog grijanja, navedene peći se mogu odlično uklopiti u Vaš prostor i igrati ulogu kao bitnog komada interijera. Odaberite vrstu peći koja se najbolje uklapa u Vaš ambijent, pogledajte njihove dimenzije, oblike i boje. Danas se često bira krem boja za namještaj, pa sa Vašim kaučem možete upariti i krem štednjak

Kad se grijete na drva, obratite pažnju na to da koristite isključivo drvene brikete i neobrađeno prirodno drvo. Drva trebaju biti suha kako biste izbjegli stvaranje čađe. Na taj način osiguravate osvježen prostor bez dima. Također, kada birate drva kao način grijanja tada znatno umanjujete koncentraciju ugljikovog dioksida u atmosferi, ali i sagorijevanje fosilnih goriva čime pridonosite očuvanju okoliša.